Programma Zomerfeesten Varkenmarkt zaterdagmiddag 31 augustus 2019

Zomerfestival op de Groenmarkt én de Varkenmarkt

Zomerfestival op de Groenmarkt én de Varkenmarkt

Ook dit jaar wordt er door Gorinchem beweegt, de Gemeente Gorinchem, de Groenmarkt én de Varkenmarkt een kindermiddag georganiseerd. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van het Zomerfestival Gorinchem. Om 15:15 is er een optreden van Circus Meerfout op de Varkenmarkt. 

Circus Meerfout

Circus Meerfout

Met een knipoog naar het klassieke circus zult u in deze voorstelling kennis maken met meerdere “foute” artiesten die stiekem toch wel erg goed zijn in wat ze doen.

Circus Meerfout is een echte familievoorstelling! Deze unieke show, die een dik uur duurt, bestaat uit een opeenvolging van spetterende circusacts. In rap tempo en met veel humor vormen deze acts een onvergetelijke voorstelling voor een publiek van 4 tot en met 99 jaar. 

Deze knotsgekke circusshow laat je genieten, verbazen, op het puntje van je stoel zitten, maar boven alles dubbel liggen van het lachen. Zo maakt u kennis met: Vingervlugge Magic Mike, Acrobatenduo Heinrich & Viktor, De alles wetende Mentalist, Nederlands vrolijkste jongleerduo Berl & Huub, De ultra “aantrekkelijke” diabolo-man Don Guan en ‘s Werelds oudste koorddanser meneer Vermeulen

Programma Zomerfeesten Varkenmarkt zaterdagavond 31 augustus 2019

Peter Beense

Peter Beense

Zingen is altijd al Peter Beense’s grote passie geweest, maar om in zijn onderhoud te voorzien had hij als twintiger diverse baantjes. Ondertussen deed hij mee aan vele talentenjachten.

Werkend als kelner bemerkte hij dat het horeca-vak hem goed lag. En sinds 1993 exploiteert hij samen met zijn vrouw Café Peter Beense aan de Korte Regulierdwarsstraat in Amsterdam. Ondanks meer dan 200 optredens in het land, is Peter er nog regelmatig te horen. Als hij niet ergens op het podium staat is de zanger van donderdag tot en met zondag achter de tap te vinden en zingt hij met zijn gasten tot in de kleine uurtjes.

Peter’s eerste muzikale succes kwam in 1985. De single ‘Mijn donkerbruine broeder’ behaalde de Tipparade. Enkele jaren later volgde: ‘Ay ay ay Ajax’. Het voetballied stond wekenlang in de hitparade.

De volkszanger is een groot Ajax-fan. Hij zong bij de historische Ajax-huldiging op het Museumplein en stond ook meerdere malen in de Arena. Hij trad er op voor Willem-Alexander en Maxima op de feestavond voorafgaand aan hun huwelijk. Hij stond er ook in het voorprogramma van André Hazes. Na André’s overlijden maakte Peter er zijn opwachting tijdens de grootse gedenkwaardige herdenkingsplechtigheid.

Het eerste grote, exclusieve concert van Peter Beense vond plaats in het legendarische Carré. Binnen een halve dag was dit concert uitverkocht. Daarop volgden de jaarlijkse concerten in de Heineken Music Hall. Hij zingt er telkens de sterren van de hemel.

Dat Peter een veelzijdige artiest is, bleek in 2006. Nederland leerde Peter Beense kennen als acteur. Hij speelde in de R&B/Hiphop-film ‘Bolletjes Blues’ en tekende samen met Party Squad ook voor de soundtrack. Zijn tweede filmrol in ‘Honeyz’ zorgde wederom voor goede kritieken en een hoop media-aandacht.

De afgelopen jaren is Peter met grote regelmaat van de klok te zien in verschillende muziekprogramma’s op televisie. Een mooi voorbeeld daarvan is natuurlijk het tv-programma ‘De Beste Zangers van Nederland’ en de prachtige concertenreeks ‘Holland Zingt Hazes’. In 2011 staat hij in de serie concerten van ‘De Toppers’. Verder zijn er natuurlijk in de vakantieperiodes tal van optredens in het buitenland waar hij zijn landgenoten trakteert op een sfeervolle avond boordevol meezingers. Kortom, het succes lacht Peter Beense nog altijd op alle fronten toe.

Mannen van Oranje

Mannen van Oranje

Wat krijg je als je de huiszanger van het beroemde Amsterdamse café Bolle Jan samenvoegt met vier steengoede muzikanten uit de bands van Wolter Kroes en André Hazes Jr.? Juist! De leukste èn beste Nederlandstalige coverband die je je maar kunt wensen!

Kun je niet kiezen tussen Jan Smit, Tino Martin, Guus Meeuwis, Wolter Kroes, André Hazes, Frans Duijts, René Schuurmans, Django Wagner, Gebroeders Ko, 3 J's, Lawineboys, Vinzzent of Frans Bauer? Geen probleem! De Mannen van Oranje spelen ze gewoon allemaal!

Deel Jouw idee!
#zomerfeestenselfie
Oordopjes Hans Anders
Dinsdag 27 Augustus: Jannes
Woensdagmiddag 28 Augustus: Saskia & Serge
Woensdag 28 Augustus: Rene Schuurmans
Donderdag 29 Augustus: Alex
Vrijdag 30 Augustus: Jody Bernal
Zaterdag 31 Augustus: Peter Beense
Zondag 1 September: Ronnie Ruysdael
Frits Swijnberg op de Varkenmarkt 2018
Dé Zomerfeesthit van de Varkenmarkt
Flashback naar 2015

De Zomerfeesten Varkenmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting De Zomerfeesten Varkenmarkt Gorinchem

Webdesign en CMS door De Webmakers Gorinchem